Основне школе са територије општине Обреновац спремно су дочекале почетак школске године. У протекла два дана у обреновачким основним школама за ђаке прваке уприличене су приредбе у знак добродошлице. Пријему првака у основним школама у Обреновцу присуствовали су и представници Градске општине Обреновац.

У основним школама ”Посавски партизани”, ”Прва обреновачка основна школа”, ”Јован Јовановић Змај” и ”Јефимија”, децу која започињу своје школовање, поздравили су директори школа, учитељи, као и старији другари.

Основна школа ”Јован Јовановић Змај” највећа је на територији општине Обреновац и ове школске године формирано је 8 одељења првог разреда.

– Имамо уписаних 196 првака, очекујемо упис још неколико ученика првог разреда. Радујемо се што је сваке године све већи број уписане деце – рекла је директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић.

Основна школа ”Јефимија” овом приликом пожелела је добродошлицу новим ђацима, 98 ђака првака ове школске године уписано је у 4 одељења.

Прва Обреновачка основна школа, сврстана у најстарије школе у Републици Србији, ове школске године обележиће јубилеј, два века постојања, а нову генерацију ученика ове школе чини 102 ђака првака.

Основна школа ”Посавски партизани” ове школске године отвориће врата за 94 ђака првака, који ће бити распоређени у 4 одељења.