Реконструкција и адаптација дечјег и школског диспанзера Дома здравља “Обреновац”  биће ускоро завршене, па ће се око 13.000 деце предшколског и школског узраста лечити у комплетно реконструисаном, пријатном и модерном амбијенту. Овај обимни захват урађен је средствима града Београда.

– Зграда Дома здравља “Обреновац” у којој се, поред Службе за здравствену заштиту деце, налазе и Стоматолошка служба и управа, саграђена је 1976. године. Како би простор у коме се пружа здравствена заштита деци био комплетно обновљен, оплемењен и прилагођен потребама најмлађих, изведени су обимни земљани, бетонски, керамичарски, столарски, молерски, лимарски и други радови. Током санације смо одлучили да заменимо и водоводну и канализациону мрежу, тако да ће диспанзер добити потпуно другачији изглед – истакао је заменик градског секретара за здравство др Александар Стефоски.

Служба за здравствену заштиту деце са поливалентном патронажом Дома здравља “Обреновац” обухвата одељења за предшколску и школску децу и омладину и саветовалишта за младе, астму, исхрану и дијабетес, репродуктивно здравље, ризичне облике понашања, развојне поремећаје и рехабилитацију, као и поливалентну патронажну службу, у оквиру које ради Школа родитељства

Извор: Беоинфо