У оквиру манифестације ”Великогоспоjински дани” у месној заједници Грабовац на хришћански празник Велика Госпојина, као и претходних година и ове године организована је Фијакеријада. Ова манифестација организује се уз помоћ Градске општине Обреновац, а представници општине присуствовали су такмичењу.

Титула победника ове године отишла је у руке Бојана Пивића из Лајковца.

Жељко Топаловић из Градске општине Обреновац нагласио је,  да су домаћини на овогодишњој Фијакеријади угостили госте из Новог Пазара, Лајковца, Љига, Ваљева.

– Од ове године уврстили смо и нове категорије такмичења, тако да смо бирали најбољег такмичара међу најмлађим и најстаријим фијакеристима, као и јахачима, једнопреге, двопреге, коњске запреге. Трудили смо се да сваком такмичару који је узео учешће на овом такмичењу дамо неку награду – навео је Топаловић.

Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац нагласила је, да се ова мнифестација организује 11 пут заредом.

– Велики је број људи који желе да узму учешће на Фијакеријади. Захвални смо онима који су дошли да посете Грабовац и узму учешће на овој манифестацији, као и Савету месне зједнице која улаже труд да ова манифестација опстане и добије шире размере – рекла је Мушкиња.