На градском тргу и централним улицама почело је постављање декоративне расвете, како би центар града био украшен за предстојеће празнике.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић наглашава да ће ове године, као и свих претходних, центар града бити осветљен, али овог пута нешто скромније.

– Ми ове године нећемо ићи на проширење површина које би биле обухваћене декоративном расветом. На тај начин уштедећемо нека средства која ће бити усмерена за набавку новог санитетског возила за потребе Дома здравља у Обреновцу.  Ми смо одговорна општина и морамо наћи начин како да свим нашим грађанима изађемо у сусрет и омогућимо им што квалитетнији живот. Центар ће изгледати подједнако лепо као и претходних година, али уз уштеду која ће бити на добробит свих грађана Обреновца – рекао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца  Слободан Молеровић је рекао да су радници на терену и да ће за дан или два цео град бити украшен.

– Посао постављања декоративне расвете биће завршен врло брзо и како се који сегмент буде постављао тако ће се и прукључивати на мрежу уличне расвете – рекао је Молеровић.

Декоративна  расвета  биће постављена до 15. јануара 2013. године.

{youtube}gMH9MBsqd-U{/youtube}