Ове године у оквиру пројекта ”Матурско лето”, који спроводи Градска општина Обреновац, поред Закинтоса најбољи ученици и студенти имали су прилику да летују на острву Крф. На ово грчко острво о трошку Градске општине Обреновац отпутовало је 50 најбољих ученика и студената из Обреновца, као и 8 ученика са територије Косова и Метохије. Представници Градске општине Обреновац посетили су студенте и матуранте на острву Крф.

Млади из Обреновца имали су сјајан смештај у месту Кавос, а време су проводили на најпознатијим плажама и организованим излетима.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Градске општине Обреновац овом приликом истакао је, да је Канцеларија за младе општине Обреновац за студенте и матуранте који су ове године у оквиру пројекта ”Матурско лето” отпутовали на грчка острва, припремила квалитетан културно-забавни садржај.

– Студенти и матуранти који сада одмарају, имају прилику да се подсете славне српске историје. На овај начин показујемо, да су Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе увек на располагању нашим младим суграђанима. Реализацијом оваквих програма, настојимо да мотивишемо младе, да наставе да раде, да се усавршавају, да улажу расположиве ресурсе у своје знање и школовање, како би нам у будућности помогли у стварању лепшег Обреновца и Србије – рекао је Богдановски.

Поред многобројних излета који су били добра опција за квалитетно провођење слободног времена током летовања, највећу пажњу привукао је организован излет на острво Видо које се везује за славну српску историју и где су матуранти и студенти чули многобројне чињенице о српској историји и боравку српске војске на овом острву, као и страдањима током повлачења војске преко Албаније.

Овом приликом симболично, председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић одао је почаст српским војницима и заједно са младима из Обреновца и Косова спустио венац у море, Плаву гробницу.

– Грчка острва Крф и Видо места су на којима су исписане најтужније, а ујуедно и величанствене странице српске историје. Задатак наш и будућих генерација управо је да чувамо славну историју, да је преносимо на будуће нараштаје, а сигуран сам да ће то  учинити и ова генерација наших младих Обреновчана и младих са подручја Косова и Метохије. Наш циљ је био да младе, које смо послали на ово острво упознамо са оним што су већ учили у школама, а уверен сам да ће са Крфа понети успомене које ће их пратити током читавог живота – навео је Станојевић.

Он је такође истакао значај очувања пријатељства између Грчке и Србије.