У недељу, 27. августа у сали Скупштине општине Обреновац подељена су бесплатна ауто седишта за 80 малишана са територије градске општине Обреновац. У циљу постизања вишег нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, посебно најмлађих, Градска општина Обреновац већ други пут ове године организује поделу бесплатних ауто седишта за најмлађе суграђане.

Председник општине Обреновац Милош Станојевић поздравио је присуте родитеље, који су аплицирали на отворен јавни позив за доделу бесплатних ауто седишта и којима су овом приликом уручена дечија ауто седишта.

Он је нагласио, да ће се и убудуће наставити са реализацијом  пројекта који Грдаска општина Обреновац и Комисија за безбденост саобраћаја у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја спроводи већ годинама уназад.

– Свако новорођено дете из Обреновца добиће ауто седиште, како би током вожње било што је могуће безбедније – навео је Станојевић.

Пријаве за доделу бесплатног ауто седишта могуће је поднети у сваком тренутку на званичном сајту општине Обреновац или лично на писарници Градске општине Обреновац.

– Сваки родитељ, до најкасније 9 месеци од рођења детета може поднети пријаву на овај конкурс. Након реализованих 50 пријава, створиће се услови за организацију поновне поделе бесплатних ауто седишта, међутим уколико буде потребе и раније организовати поделу дечијих ауто седишта, због безбедности најмлађих учесника у саобраћају, то ћемо и учинити – рекао је председник Комисије за безбедност у саобраћају Иван Стојић.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја овом приликом одржали су предавање родитељима којима су уручена ауто седишта, о правилима коришћења истих.