У галерији Спортско-културног центра “Обреновац” потписани су уговори између ЈКП “Обреновац” и угоститеља из Обреновца о одлагању рециклажног отпада.

Према речима председника општине Обреновац Мирослава Чучковића ово ће системски решити проблем одлагања отпада и пре свега безбедност на дужи период свих грађана Обреновца.

– Угоститељске радње имају законску обавезу да одлажу рециклажни отпад и општина Обреновац  је омогућила угоститељима да се потпуно бесплатно реше стакла и осталог неорганског отпада који насте у њиховим кафићима или ресторанима – казао је Чучковић.

Директор  ЈКП “Обреновац” Милана Вукашиновић је стакао да ће највећу доби имати сами угоститељи.

– Закон прописује да су угоститељи у обавези да имају неког преко кога рециклирају свој отпад. Казне су енормне и крећу се од пет стотина хиљада па до милион динара. Овим потписивањем уговора они ће ту бригу скинути са својих плећа и моћи ће у потпуности да се посвете свом послу и што бољем пружању услуге – казао је Вукашиновић.

Богдан Ђукић, власник ресторана “Ђукић”, наглашава да је ово одлична ствар и да се на овај начин чува животна средина.

– Поред заштите животне средине велики бенефит овога имаће грађани који живе у околним зградама, јер смо до сада смо наш отпад одлагали у контејнере и свако вече их препуњавали нашим ђубретом. Тај проблем ће се сада решити на најбољи могући начин – рекао је Ђукић.

Фирма “Секопак” је партнер у овом пројекту и обезбедиће неопходне судове и кесе за одлагање отпада. Према речима директорке операција Иване Павловић ово је само наставак већ постојеће сарадње између ЈКП “Обреновац” и “Секопак”-а.

– Ми већ гдодину дана сарађујемо са ЈКП “Обреновац” у циљу успостављања, одржавања, сакупљања и одлагања рециклажног отпада. Ово је само наставак сарадње и проширивање исте. Ми са наше стране имамо обавезу да обезбедимо канте и кесе за одлагање посебно стакла, а посебно свог осталог неорганског отпада –  рекла је представница фирме “Секопак”.

{youtube}VqnTShffNeM{/youtube}