Матурско лето је управо почело и за другу групу обреновачких студената и матураната. Њих је пут Грчког острва Крф, које с правом зову бисером Јонског мора, испратио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.  По први пут откада се реализује програм ”Матуско лето” на пут са Обреновчанима кренуло је осморо деце са територије Косова и Метохије, из општина Обилић и Грачаница. Пре поласка на пут представници општине Обреновац за њих и њихову пратњу приредили су пријем у згради ГО Обреновац, којем је присуствовао и в.д. заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Веселин Кочановић.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је ово први пут да млади са Косова и Метохије учествују у програму ”Матурско лето”.

– Ове године по први пут шаљемо са нашим обреновчанима и осморо младих са Косова и Метохије, односно из Грачанице и братског Обилића. Оно што ме радује је да су момци и девојке са Косова и Метохије без размишљања прихватили наш позив и што ће управо са младим обреновчанима моћи да размене искуства, да се друже, уче о историји и надам се да ће након тога они остати у контакту и да ће гајити братство и пријатељство које ће их пратити током целог живота – казао је Станојевић и младима пожело срећан пут.

Борис Богдановски, начелник одељења за информисање и бригу о младима је изјавио да Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе оваквим програмима подстиче ученике и студенте да током школовања постижу што боље резултате.

Веселин Кочановић, в.д. заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију је подсетио да грчко острво Крф има велику важност за српски народ и историју.

– Ово није обично путовање и обична туристичка дестинација, нити је Крф обично острво. Ово је посебно место где су написане једне од најтужнијих и највеличанственијих страница српске историје. Препоручио бих свима који нису отишли до сада, да посете острво Крф и да се поклоне костима наших предака – поручио је Кочановић.

Милан Михајловић испред општине Обилић је навео да су општина Обилић и општина Обреновац братске општине.

– Сваки вид сарадње је добро дошао, нарочито овај вид сарадње где наша деца са територије наше општине могу да виде нешто што ће можда једном видети и никада више – рекао је Михајловић.