Након двадесет година на обреновачким базенима поново се одржавају се “Игре на води”.  За такмичење је владало велико интересовање, те у овом тренутку у играма учествује 15 екипа које сачињавају деца узраста од 10 до 15 година. За учеснике такмичења обезбеђене су улазнице за биоскоп, док ће они најбољи кући понети и медаље. Обреновачке базене данас су обишли представници Градске општине Обреновац који су за најмлађе посетиоце и учеснике “Игара на води” припремили слатко изненађење.

Душан Митровић, директор Јавног предузећа Спортско културни центар ”Обреновац” је изјавио да су се ”Игре на води” на обреновачким базенима последњи пут организовале пре 20 година.

– Оно на шта смо прво обратили пажњу је безбедност деце, све игре се одвијају у базену чија је дубина метар и двадесет и сви наши запослени се труде и уживају у тим играма. Ово је друго или треће дешавање за децу у овој сезони – казао је Митровић.

– Оно што ће бити још једна новина је да ће бити такмичење за одрасле. Међутим то нам је мало компликованије због времена и то ћемо урадити током ноћног купања – поручио је Митровић и додао да је велики број екипа узео учешће на играма.