На простору Арборетума 16. августа отворена је дванаеста Ликовна колонија, која је поново окупила велики број академских обреновачких сликара, али и уметнике из Београда, као и наше талентоване аматерске сликаре. Данас се на овом простору одржава „Учионица на отвореном“, радионица за децу и младе, коју организује КЗМ Обреновац у сарадњи са ГИЗ-ом у оквиру Ликовне колоније и манифестације „Обреновачко лето“. Тим поводом, Ликовну колонију посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са својим сарадницима.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да радионице које се организују у оквиру ликовне колоније значе деци и младима у њиховом даљем школовању.

– Управо из оваквих радионица можемо очекивати децу која ће уписати уметничке академије и из тог разлога ћемо наставити да мотивишемо децу да на овај начин проналазе и исказују себе, своја знања и своја заинтересовања када је у питању уметност или било који вид програма који смо спроводили до сада – навео је Станојевић.

– Заиста лепа слика у Арборетуму, данас клинци сликају, а са друге стране ликовна колонија која се годинама у назад овде догађа где старији и искуснији сликари управо овде траже своју инспирацију да насликају нека од својих уметничких дела, која ће можда имати високу цену у будућности. Баш из тог разлога овај објекат и простор постоје да уметници и љубитељи природе овде долазе и проводе своје слободно време и на тај начин да уживају у ономе што смо им направили и служиће за генерације које долазе – закључио је Станојевић.

Борис Богдановски, начелник одељења за информације и бригу о младима је истакао да се до сада неколико летњих радионица за младе одржало на отвореном.

– Битно је да су наши малишани презадовољни Арборетумом, као и садржајима које организује Канцеларија за младе општине Обреновац. Оно што смо данас имали прилику да видимо је да управо на отвореном наши малишани кроз радионицу цртања и сликања исказују своја интересовања. Оно што је најбитније је да управо они у будућности узму учешће и у ликовној колонији – казао је Богдановски.

Марија Радовановић, вођа пројекта ГИЗ је изјавила да је циљ оваквих пројеката бољи културни и друштвени садржај за младе.

Радовановић се захвалила на сарадњи Градској општини Обреновац и похвалила саму реализацију пројекта.