У току је обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације у зонама школа на територији општине Обреновац. Обележавање пешачких прелаза врши се новом технологијом, те ће исти у близини школа од ове школске године бити обележени црвеном бојом, а све у сврху да би се додатно утицало на свест возача да прилагоди брзину и на тај начин подигне степен безбедности ђака и других учесника у саобраћају. Комисија за безбедност саобраћаја на територији градске општине Обреновац апелује на возаче да поштују саобраћајне прописе и смање брзину у близини школа.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да ће сва хоризонтална сигнализација у зонама школа бити обновљена.

– То ћемо урадити из разлога да возачи што више пазе на наше најмлађе учеснике у саобраћају. Оно што бих хтео да нагласим јесте да општина Обреновац и Комисија за безбедност у саобраћају је послала све захтеве како би обезбедили све зоне школа, оно што је остало од државних путева је тренутно највећи проблем наших школа. Када то кажем мислим на школу у Конатицама, Дражевцу и Пироману – поручио је Стојић и упутио апел свим учесницима у саобраћају.

– Замолио бих грађане, обзиром на кратак рок у коме почиње школа да обрате пажњу, да успоре и воде рачуна о нашим најмлађим учесницима у саобраћају. Када кажем најмлађим учесницима мислим не само на основце већ и средњошколце. Замолио бих и пешаке да обрате пажњу у саобраћају и да сви функционишемо онако како треба и да немамо ни један немили догађај у школској години – закључио је Стојић.

Горан Ћирић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца је истакао да се радови на обележавању хоризонталне сигнализацијом изводе новом технологијом.

Ћирић је додао да се ова технологија користи како би боја на пешачким прелазима у зонама школа била постојанија и уочљивија.