Радови на реконструкцији топловодне мреже у делу ул. Вука Караџића, од зграде некадашњег „Ц маркета“ до раскрснице са Карађорђевом улицом, теку утврђеном динамиком и у овој фази су на половини трасе.

Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и том приликом најавио почетак радова на изградњи новог дела топловодне мреже, током јесени, у насељу Дудови, у залеђу улице Светог Саве.

– Пре две године у насељу Дудови смо имали пуштање једног дела топловодне мреже, а оно што нас сада очекује је да смо добили извођача за наставак изградње топловодне мреже у том делу Обреновца. Велики број суграђана из тог дела Обреновца очекује ту топлу воду са термоелектране, а велики број људи тамо већ и има централно грејање – рекао је Станојевић.

– На овај начин ћемо додатно угасити индивидуална ложишта која су на само километар од центра града и на тај начин ћемо додатно побољшати квалитет ваздуха у самом центру града и широм општине – навео је Станојевић.

Борис Ивковић, директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” је истакао да ширење топловодне мреже у општини Обреновац чини ваздух чистијим.

– Сваки прикључени корисник на топловодну мрежу тог тренутка престаје да троши неколико тона угља и да са неколико тона чађи загађује ваздух Обреновца – изјавио је Ивковић и похвалио извођаче радова.