Друго вече фестивала народног стваралаштва и фолклорне традиције ‘’Међународни сусрети у Обреновцу’’ отпочело је свечаним дефилеом кроз град где су сви учесници показали своје народне ношње. У 20,00 часова на Градском тргу наступила су културно уметничка друштва ‘’ТЕНТ“, ‘’Прва Искра“, АНИП ‘’Круна“, а након тога гости са Кипра и домаћи КУД ‘’Стублине”.

Зоран Ћорломановић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да ће учесници фестивала бити и ветерани културно уметничких друштава.

– Оно што смо се потрудили је да у овим ”Међународним сусретима” видимо све оне који се аматерски баве фолклором и културом. Тако да први пут после низ година учесници међународних сусрета биће и ветерани културно уметничких друштава. Желео бих да поновим да нам је жеља да не само родитељи гледају децу, него да и деца виде шта то раде њихови родитељи – рекао је Ћорломановић и изразио наду да ће се ова манифестација одржавати и у будућности.

Софија Чолић Милосављевић, председница КУД ”Прва искра” Барич је истакла да су ове године поред првих ансамбала учешће на фестивалу узели и сви ветерански ансамбли са територије општине Обреновац.

Силвана Кристодулу, фолклорни ансабмл ”ЕАС” је изразила своје задовољство фестивалом и похвалила организаторе.