Група „Гарави сокак“ одржала је вечерас концерт на Градском тргу у Обреновцу. Овим концертом званично је отпочео фестивал „Међународни сусрети у Обреновцу“. Обреновачка публика и гости фестивала уживали су у хитовима, као што су „Скелеџија“, „Ћирибу Ћириба“, „Ко те има тај те нема“, „Као ја што сам тебе волео“…

Зоран Ћорломановић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да је 11. август датум када почињу ”Међународни сусрети”.

– Размишљали смо која то врста музике може да буде прикладна за почетак фестивала, да покажемо нашим гостима, нашим суграђанима, а и онима који су дошли из иностранства да се у Обреновцу слуша и свира заиста лепа музика. Определили смо се за ”Гарави сокак”, јер колико ја знам од 1982 године је само једном наступао у затвореној хали Дома културе – рекао је Ћорломановић.

– ”Гарави сокак” је култна војвођанска и српска група која гаји специфичну музику и заиста са Банетом Крстићем смо се брзо договорили да остави један термин баш 11. августа за Обреновац и  да овим концертом почну ”Међународни сусрети” и да се настави програм Обреновачког лета 2023 – поручио је Ћорломановић.

Бане Крстић оснивач групе ”Гарави сокак” је изјавио да група постоји преко 30 година и додао да се увек пријатно изненади оваквим манифестацијама.