“Место за мозгање и нове идеје” назив је пројекта подржаног од стране Министарства туризма и омладине, а кроз који ће се простор Youth hub-a опремити новом техником и модернизовати. Уговором који је данас потписан, младима са територије општине Обреновац биће омогућено похађање 7 бесплатних IT курсева. Из Одељења за информисање и бригу о младима поручују да су врата Youth hub-a свим отворена.

Борис Богдановски, начелник Одељења за информисање и бригу о младима је рекао да ће се уз помоћ добијених средстава додатно опремити просторије Канцеларије за младе и најавио реализацију IТ курсева.

– Кроз овај пројекат направићемо седам IT курсева. Ови курсеви ће бити различити и мотивисани, оно што је битно је да ће млади људи имати прилику да се пријаве и бесплатно похађају курсеве – изјавио је Богдановски.

– Као и до сада обићићемо све средње школе на територији општине Обреновац где ћемо нашим младим суграђанима објаснити који ће то курсеви бити, начин пријаве и реализације. Оно што је битно је да ће млади имати прилику да науче нешто ново и добити сертификате. Такође, овим средствима ми ћемо опремити Youth hub и наша врата су свима отворена – навео је Богдановски.

Хусеин Мемић, министар туризма и омладине је истакао да је циљ министарства развој локалних средина.

– Ми смо обишли 30 општина и градова и један део тих самоуправа су долазили код нас у министарство и разговарали смо и са доносиоцима одлука, али и са младима. Ми покушавамо да уколико нађемо један проблем младог човека на локалу и уколико га будемо решили ја ћу бити задовољан – рекао је Мемић.