Мушка одбојкашка екипа ОШ “Јефимија” освојила је прво место на градском такмичењу, док је ученица ове школе Мартина Павловић освојила друго место на републичком такмичењу у пливању. Тим поводом председник општине Обреновац је данас у општини Обреновац примио најуспешније спортисте ове школе.

Према речима професора фичког васпитања Андрије Андрића  овај успех не би био могућ без подршке општине Обреновац и Спортског савеза.

– Овај успех није само наш јер је ова одбојкашка екипа састављена углавном од чланова Одбојкашког клуба “Обреновац”  који тренинге одржава у нашој школи. Мартина је чланица пливачког клуба “ТЕНТ” и ево већ годину и по дана тренира пливање и за то кратко време је успела да направи одличне резултате. Ја морам да нагласим да јој је златна медаља измакла за само две десетинке и да има пуно места за напредак у њеном раду – казао је Андрић.


Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је похвалио рад запослених у Основној школи “Јефимија” и нагласио да је једини начин да се деца правилно развијају бављење неким спортом.

– Пракса у другим земљама је показала да је школски спорт нешто неопходно за правилан развој деце и да се у њима развија такмичарски дух заједно са тимским и да им све то касније помаже, како кроз учење, тако и кроз рад по завршетку школовања – рекао је Чучковић.


Члан Општинског већа задужен за образовање Новица Филиповац  је казао да је општинско руководство донело одлуку да се ова деца пошаљу на летовање или зимовање у зависности од њихових афинитета и обавеза.

– Ми морамо да негујемо и подржавамо овакву децу и на овом примеру види се улагање наше општине у образовање, спорт и здравље младих. Самим тим општина Обреновац је донела одлуку да се ова екипа пошање на летовање или зимовање, у зависности шта они желе, као својеврсну награду и подстрек за даљи рад – рекао је Филиповац.

Иван Јеогоровић, помоћник председника Градске општине Обреновац, наглашава да ће школски спорт бити један од приоритета у наредној години.

– Ово је начин да се деца испрофилишу и одаберу спорт којим би се у будућности бавили. Не смемо ни заборавити да деца која се баве неким спортом немају увек прилику да се такмиче, док кроз школски спорт њима ће се та прилика и указати. Општина Обреновац је и до сада подржавала сваку екипу која је ишла на такмичење ван Обреновца и тако ће бити и у будућности – казао је Јегоровић.

{youtube}vzUIbLAG1po{/youtube}