У току су радови на реконструкцији топловодне мреже на више локација у граду. Данас је радове у Улици Вука Караџића обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Борис Ивковић.

Радови се обављају на реконструкцији примарне мреже топловода, део мреже који централно градско језгро снабдева топлотном енергијом.

– Радови се обављају на траси од Максија до краја Улице Вука Караџића. Радујемо се да ћемо након ових радова, за центар града обезбедити заиста поуздан систем испоруке топлотне енергије. Такође, ради се на реконструкцији примане мреже топловда у Првој обреновачкој основној школи, место на коме је било хаварија, а значајан је део мреже јер снабдева топлотном енергијом школу и групу кућа у близини. У Улици Милоша Обреновића активно је градилиште, ради се на обнови мреже у дужини од 100 метара. У наредној години завршићемо реконструкцији топловодне мреже на подручју главне улице, будући да ове радове изводимо парцијално, настојимо да будемо што је могуће више рационални, али и да у најмањој могућој мери реметимо свакодневно функционисање грађана и трговински живот у главној улици – навео је Ивковић.

Станојевић је истакао, да ће након реконструкције топловодне мреже у Улици Вука Караџића, систем топловода бити стабилнији, те ће се испорука топлотне енергије  и овом делу општине Обреновац током зимског периода, несметано одвијати.

– Радимо на очувању нашег система грејања, наиме настојимо да наредна грејна сезона буде успешна, као и претходне. На више локација у Обреновцу изводе се радови, како на реконструкцији постојеће, тако и на изградњи нове мреже топловода. Радимо на реконструкцији најкритичније тачке нашег система грејања, дела који се налази у Улици Вука Караџића. Наиме, на овом делу мреже у претходној сезони било је више хаварија, које су доводиле до обуставе испоруке топлотне енергије – рекао је Станојевић.

Он је навео да ће у наредном периоду на свим местима на којима је то неопходно бити извршена реконструкција мреже, како би у предстојећим грејним сезонама систем несметано функционисао.

– Планирамо и наредне године да наставимо са радовима на реконструкцији мреже система топловода. Наиме, у претходном периоду било је пријављиваних кварова на мрежи у делу између насеља Гај и Ројковац. Ове године на поменутом делу мреже извршена је санација, међутим у плану је да се за следећу годину издвоје средства са којима ће се додатно реконструисати мрежа топловода у овoм делу опшптине, а све са циљем унапређења рада система – навео је Станојевић.

Председник Савета  Треће месне заједнице Игор Вјетровић нагласио је, да су у протеклој грејној сезони пријављивани недостаци на мрежи топловода у градском делу Обреновца, на територији Треће месне заједнице.

– Приступили смо овим пословима на време, а радови ће бити завршени до септембра, што је за наше грађане и најбитније – навео је Вјетровић.