Данас је у Градској општини Обреновац организовано потписивање уговора са невладиним организацијама које су добиле финансијска средства из буџета Градске општине Обреновац за реализацију пројеката поднетих на Другом јавном конкурсу за финансирање пројеката невладиних организација у 2012. години.

Укупан износ опредељених средстава је око 1.700.000 динара. Потписивању су присуствовали председник Скупштине градске општине Жељко Јоветић, који је и председник Комисије за сарадњу са невладиним организацијама, чланови Комисије, као и представници цивилног сектора. 

Председник СкупштинеГрадске општине Обреновац Жељко Јоветић је рекао да цивилни сектор има шансу за развој и да се последњих десет година повећава износ средстава опредељених за финансирање пројеката цивилног друштва. 

– Циљ је да повећамо капацитете цивилног сектора, али и да наше услове за финансирање пројеката учинимо што транспарентнијим и објективнијим. Цивилни сектор треба да указује на проблеме којих ми нисмо свесни и само у партнерском односу ово друштво може да напредује. Данас смо потписали уговоре са пет невладиних организација. Нисмо потрошили сва средства која су била предвиђена, не зато што смо шкрти, већ зато што квалитет осталих пројеката није био на задовољавајућем нивоу. Пет подржаних организација је добило средства у складу са предложеним буџетима, јер је оцењено да су сви трошкови реално представљени и није било потребе за смањењем трошкова – казао је Јоветић. 

Данас су потписани уговори са удружењем грађана «Снага оптимизма» за пројекат «Чини добро», Друштвом за церебралну и дечју парализу Обреновац за пројекат «Теренска подршка породици+полудневни боравак», удружењем «Еко двориште» за пројекат «Зелени буквар», Асоцијацијом за социјални и одрживи развој «Арго» за едукативно-креативни програм за младе у ризику «Могу и ја» и «Центром за грађанско деловање» за пројекат «Дивизија са мреже».

{youtube}FtvV-gelakc{/youtube}