У току су грађевински радови на асфалтирању Улице Богољуба Урошевића Црног. Грађевинске радове на саобраћјници од дела Немањине улице која се наставља на Улицу Богољуба Урошевића Црног данас је обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима. У претходном периоду извршена је комплетна реконструкција ове путне деонице, оштећени асфалтни слојеви уклоњени су и постављен је нови асфалт.

Станојевић је нагласио значај ове путне деонице, а како истиче, реконструкција ове сеобраћајнице  обезбедиће бржи и безбеднији саобраћај.

– Улице Немањина и Богољуба Урошевића Црног на простору месне заједнице Уровци представљају две, слободно ћу рећи, најважније саобраћајнице, које повезују Обреновац и Термоелектрану А, као и саобраћајнице које представљају директну везу са суседном општином Сурчин. Радови су трајали дуже, будући да на овој путној деоници има пуно шахти и сливника, који су радницима посебно одузимали време приликом радова. Збгог најављених радова на електромрежи Србије, који ће се изводити баш на овој деоници, бићемо приморани да прескочимо реконструкцију дела пута у дужини од 250 метара и то од уласка на трафо станицу до пумпе, како бисмо избегли копање и сечење асфалта, а када радови буду завршени, наставићемо са реконтррукцијом, односно завршићемо реконтрукцију и дела пута који смо овом приликом прескочили – рекао је Станојевић.

Он је такође нагласио да се на територији општине Обреновац у претходном периоду радило на реконструкцији путне инфраструктуре, те је најавио и нове грађевинске радове на реконструкцији важних саобраћајница.

– У овој години извођени су радови на великом броју саобраћајница. Наставићемо радове на изградњи путне инфраструктуре у месној заједници Мала Моштаница, на Моштаничкој улици којој је потребна реконструкција, а реконструкцијом ове саобраћајнице побољшаћемо комуникацију између општина Обреновац и Чукарица – рекао је Станојевић.

Заменик председника Савета месне заједнице Уровци Милорад Маријановић нагласио је, да ће реконструкцијом ове саобраћанице ниво безбедности свих учесника у саобраћају бити виши.

– Деоница пута која води ка насељу Младост и до ТЕНТ-а била је у изузетно лошем стању, те је било потребе извршити реконструкцију ове саобраћајнице. Реконструкција пута је дуже трајала, али за пар дана ова путна деоница биће проходна за саобраћај. Захвалио бих извођачима, али и учесницима у саобраћају на стрпљењу. Такође, захвалио бих и Граду Београду, као и локалној самоуправи, општинском руководству  – навео је Маријановић.