На јавном увиду је идејно решење нове деонице пута, која ће бити прикључена на ауто-пут Милош Велики и брзу саобраћајницу. Реч је о идејном пројекту који су израдили стручњаци Јавног предузећа за изградњу Обреновца. Презентацији пројекта присуствовао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Овај пројекат обухвата решење свих саобраћајних тачака и то од новог кружног тока до укључења на ауто-пут Милош Велики.

Нова кружна раскрсница, чија је изградња завршена почетком ове године биће проширена за две саобраћајне траке. У правцу Београда, на раскрсници улица Краља Александра и Забрански пут предвиђена је изградња нове кружне раскрснице, а преко реке Колубаре изградили бисмо мост – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић.

Планирано је да нови мост на Колубари има дупле тротоаре, двосмерне бициклистичке траке, као и заштитне ограде. У делу пута код мале Колубаре, предвиђена је реконструкција, изградња две коловозне траке и нови надвожњак.

Нова брза саобраћајница до Београда требало би да реши проблем клизишта, али и друге проблеме општине.

– Насип на Колубари предвиђено је да се подигне до 3 метра, чиме би се Обреновац сачувао од евентуалних будућих поплава. Ово решење захтева рушење моста на Колубари – навео је Ћирић.

Станојевић је нагласио да је путна инфраструктура од великог значаја за развој општине.

– Становништо и привреда морају имати добру саобраћајну комуникацију са остатком државе. Успели смо до сада, да Обреновац уцртамо на карту аутопутева Србије. План је да радимо на развијању нових пројеката, како бисмо Обреновац додатно повезали са Београдом – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио да, будући да држава ради на равоју инфраструктуре, прилика је да Обреновац заједно са Републиком Србијом изгради још једну саобраћајницу којом ће додатно развити већ постојећу путну инфраструктуру.