Након објављивања позива упућеног најстаријим суграђанима који живе сами, општинском сервису грађана се јавила Милуника Вујић из Обреновца.

– Оперисан ми је кук и бутна кост и не смем да излазим из куће кад је клизаво. Звала сам јер ми је била потребна помоћ око куповине основних намирница. Овај гест ми јако значи и лепо је знати да постоји неко на кога можемо да се ослонимо у оваквим ситуацијама – рекла је Милуника Вујић.

Стари суграђани који живе сами могу се обратити општинском сервису грађана позивом на број 8721059 од 7.30 до 15.30 часова. Биће евидентиране њихове потребе које се односе на куповину неопходних намирница и лекова, а волонтери ће их посетити и доставити све неопходне потрепштине. 

Шеф Кабинета председника општине Милица Стојановић је нагласила да акција важи само за уже градско подручје.

– Нагласила бих да се намирнице купују за новац грађана, али да је услуга волонтера бесплатна – истакла је Милица Стојановић.  

Христина Селенић, волонтерка која је донела госпођи Вујић потребне намирнице, рекла је да се пријавила да помогне и да ће у наредном периоду волонтери помагати старим лицима куповином намирница и лекова. 

Акција ће трајати док буде владало хладно време и буде падавина. 

{youtube}F2eYSSEHsA0{/youtube}