Представници Градске општине Обреновац присуствовали су данас обележавању годишњице постојања Факултета спорта и физичког васпитања. Општина Обреновац је добила позив да на свечаности представи програм запошљавања 12 професора физичке културе који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање за рад са децом у нижим разредима основних школа. 

У свом излагању пред гостима председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао:

– Ово је одличан пример добре праксе кроз који се решавају два проблема, а то су незапосленост и недовољна физичка активност наше деце. Држава Србија сама не може овакве проблеме да реши и локална самоуправа мора преузети одговорност за здравље својих најмлађих грађана.

Према речима декана Факултета спорта и физичког васпитања идеју за овај програм чуо је од Мирослава Чучковића још прошле године.

– Ове године је та идеја реализована и општина Обреновац је запослила 12 професора физичке културе да предају у нижим разредима основних школа. Тај гест је много важан за наше друштво јер они образују нашу децу како да правилно вежбају и развијају се у правилне људе. Чучковић је позвао и остале општине да се придруже и крену овим путем, а ја сматрам да би то допринело да се ми као нација кроз догледно време правилно развијемо – рекао је професор Стефановић.

Новица Филиповац, члан Већа ГО Обреновац, нагласио је да су факултет и Министарство просвете и науке препознали ову акцију и мере коју предузима општина и да је овај пријем доказ да се крећемо у добром смеру.

– Ми смо са тржишта рада повукли све професоре физичкке културе и запослили их у девет наших основних школа. Ми смо на неки начин данас позвали и остале општине и градове да следе наш пример како би наши најмлађи ђаци имали најквалитетније физичко образовање и правилан физички развој од самог почетка школовања – рекао је Филиповац.

{youtube}TzSzVcOw3sk{/youtube}