Летње радионице за децу и младе из Обреновца, које у оквиру програма неформалног образовања реализује Канцеларије за младе општине Обреновац, увелико трају. Више од 500 младих Обреновчана изразило је интересовање да током овог лета проведе своје слободно време у стицању знања на једној од 12 радионица. Осликавање мурала, изучавање првог српског инструмента жигафона, упознавање са нашим градом, важним објектима, њиховом прошлошћу и садашњошћу, роботиком, израдом кратког играног филма, само су неке од радионица које се одржавати и током августа месеца.

Борис Богдановски, начелник одељења за информисање и бригу о младима је рекао да су бесплатне радионице за децу и младе, које организује Канцеларија за младе и Градска општина Обреновац у току.

– Оно што је битно је да су ове године јако разноврсне радионице. Поред уметничких радионица и радионице мурала имамо музичке радионице, односно радионицу свирања и изучавања традиционалног српског инструмента жигафона, имамо радионицу ”Улицама Обреновца” где млади уче о нашем граду – навео је Богдановски.

– Посебно бих истакао креативне радионице попут роботике и филмске радионице, где наши малишани развијају своје креативне вештине и обликују своје интересовање ка оваквим радионицама – изјавио је Богдановски и додао да се ове године на бесплатне радионице током лета пријавило више од 500 деце и младих из Обреновца.