Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац реализацијом програма ”Матурско лето”, обезбедила је бесплатно летовање за 80 најбољих матураната обреновачких средњих школа. Група најбољих матураната данас је кренула на бесплатно летовање на грчко оствро Закинтос, а на пут су их испратили председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.

Млади који су ове године добили прилику да бесплатно бораве на једном од најлепших грчких летовалишта, изразили су захвалност Градској општини Обреновац и Канцеларији за младе, а ово поклон путовање, како истичу доживљавају као награду за целокупни ангажман током школовања, као и успехе које су том приликом постизали.

Станојевић је младим успешним суграђанима који су кренули на пут на Закинтос пожелео срећан пут и добру забаву.

Пројекат ”Матурско лето” постао је део сталног програма бриге о младима општине Обреновац.

– Поносни смо на наше младе људе, њихове успехе. Важно је истаћи да Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац подржавају најбоље ученике, а свакако то ће бити случај и у будућности. Наиме, трудићемо се да и надаље, наредних година спроводимо овај програм, којим показујемо да наша брига није искључиво сведена на најмлађе суграђане, који су конзументи програма попут Еко кампова, бесплатног бављења спортом, летњих и зимских радионица, као и свих програма који се спроводе у оквиру Канцеларије за младе, већ водимо бригу и о младима који завршавају средње школе, као и студентима, који ће градити бољу будућност за Обреновац и Србију – навео је Богдановски.

У августу ове године, захваљујући програму ”Матурско лето” које спроводе Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац, на бесплатно летовање на острво Крф кренуће група студената и ученика који су награђени на републичким такмичењима.