Радови на изградњи надстрешнице за потребе зелене пијаце на новој локацији приведени су крају. Како су грађевински радови завршени пре планираних рокова, створени су  услови да се зелена пијаца измести на нову локацију, тако да ће купци већ од суботе, 8. јула имати прилику да купују воће, поврће, млечне производе, цвеће и различите домаће производе на новој локацији зелене пијаце. Поред зелене пијаце, на уређеном простору почеће са радом и робна пијаца. Нову локацију пијаце обишао је и предсеник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Милан Марошанин искористио је прилику да позове све закупце, да своју робу пласирају на тезгама на новој локацији зелене пијаце.

– На самом улазу, на делу ка Јавном комуналном предузећу, са леве стране налази се простор опредељен за цвећаре, као и за тезге на којима ће се продавати занатски производи и воће. Такође, поред је млечна хала под надстрешницом, на овим тезгама продаваће се млечни производи, сувомеснати производи, затим се настављају тезге на којима ће се продавати пољопривредни производи – рекао је Марошанин.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Пословни простор” Петар Петровић нагласио је да нови, бољи услови на самом простору неће утицати на повећање цена производа који ту буду пласирани.

– Зелена пијаца и робна пијаца биће на истој локацији, за нас и за грађане, то ће бити лепо искуство – навео је Петровић.

Радници ЈКП- а сваког закупца тезги обавестиће о почетку рада зелене пијаце.

– Сва инсталација пуштена је, немамо никаквих проблема. Наиме, 3 дана пре предвиђеног рока завршили смо посао, а оно што је најважније нисмо прекинули традицију, субота је пијачни дан у Обреновцу – истакао је Марошанин.