У петак, 7. јула у 10.00 сати почиње сезона купања на отвореним базенима. Базени ће за посетиоце бити отворени сваког радног дана од 10.00 до 19.00 сати, док ће викендом базени радити јдан сат дуже, од 9.00 до 19.00 сати.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић рекао је да ће ове године сезона купања на отвореним базеним почети нешто касније у односу на претходне летње сезоне.

– Као и сваке године, купање првог радног дана на отвореним базенима за све посетиоце биће бесплатно. Базен ће радити устаљеним распоредом, а уторком и четвртком, као и претходних година биће организовано ноћно купање, међутим уколико временски услови буду повољни, трудићемо се да током недеље организујемо више термина ноћног купања на отвореним базенима – рекао је Митровић.

Картице за бесплатно коришћење базена посетиоци могу употребити сваког дана од 12.00 сати.

– Сваког дана и викендом од 12.00 сати, посетиоци уз картицу за бесплатно коришћењење базена могу улазити на базене, међутим пре 12.00 сати није могуће уз картицу бесплатно користити услуге базена, будући да је немогуће у то време на улазу валидирати ову картицу. Уколико посетиоци који су картицом ушли на базен, из неког разлога изађу са базена, истог дана са истом картицом неће моћи да се врате и бесплатно користе услуге базена. Уколико неко од грађана нема картицу, карту за базене могуће је купити на благајни.

Цена целодневне карте је 450 динара, док је за куповину полудневна карте од 14.30 сати, потребно издвојити 300,00 динара.

Посетиоцима ће и ове године, у ресторану на базенима за куповину бити доступни храна и пиће.