У Улици Момчила Мује Калајџића отпочели су радови на изградњи Треће магистрале топловода, а упоредо са овим радовима обављају се и грађевински радови на изградњи канализационе мреже у дужини од 310 метара.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Борис Ивковић нагласио је да су радови на изгардњи Треће магистрале топловода започети пре неколико дана и да ће бити завршени кроз 90 дана.

Он је овом приликом истакао да ће се радови изводити у мањим сегментима, на око 100 метара, како би се живот грађана овог дела општине Обреновац што је могуће мање реметио.

Такође, Ивковић је искористио прилику и замолио грађане да не склањају постављену сигнализацију и заштитне траке, како би се избегли евентуални прблеми.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бранко Матић рекао је да је након изградње канализационе мреже у овој улици, планирана изградња још два мања крака мреже канализације у месној заједници Звечка, након чеге ће радови започети и у другим месним заједницама које су обухваћене пројектом ”Чиста Србија”.

– Радови ће се наставити у Бричу, потом у Мислођину, а у оквиру истог пројекта очекује се и добијање грађевинске дозволе за изградњу канализационе мреже у насељеном месту месне зајендице Ратари, а увелико теку послови на пројектовању великог постројења за пречишћавање отпадних вода у Обреновцу и мини постројења у Ратарима – рекао је Матић.

Након радова на изгардњи канализационе мреже и Треће магистрале топловода, Улица Момчила Мује Калајџића  биће асфалтирана.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић замолио је суграђане да обрате пажњу на градилиште, односно на сва обавештења истакнута на градилишту.

– Молио бих грађане, да у наредних 90 дана избегавају коришћење ове улице. Наиме, велики је ров, те може доћи до незгода, а и да бисмо заштитили само градилиште, требало би избегавати ову саобраћајницу – рекао је Стојић.