Градска општина Обреновац преко Канцеларије за младе ове године реализује пројекат ”Матурско лето”. 2017. године по први пут најбољи студенти и ученици завршних разреда средњих школа летовали су на најатрактивнијим дестинацијама захваљујући Градској општини Обреновац, а у оквиру пројекта ”Матурско лето”, који је постао и стални програм намењен младима. Ове године на грчким острвима Закинтос и Крф летоваће 130 најбољих матураната и студената који су аплицирали за студентске награде, а ове године их нису добили.

Прва група путника кренуће 10. јула на острво Закинтос, док ће друга група путовати 21. августа на острво Крф.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да је реалиацијом овог пројекта Градска општина Обреновац наградила најбоље студенте и матуранте за постигнуте резултате током претходних година школовања.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски овом приликом нагласио је да ће кроз програм путовања, студенти и матуранти имати прилику да упознају културу Грчке, а посебно културно-историјски значај споменика на острву Крф.

– Са представницима агенције договорили смо свакодневне излете за наше младе, а све то о трошку Грдске општине Обреновац. Овим показујемо да Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе воде рачуна о младим људима, награђујемо их и током целе године континуирано спроводимо најразличитије програме намењене младима, као што су курсеви страних језика, ит курсеви, летње и зимске радионице – навео је Богдановски.