Изградња вртића ”Колибри” у Баричу напредује утврђеном динамиком. Наиме, са стабилизацијом времена, створили су се услови за свакодневне радове на изградњи овог објекта. Средства за изградњу новог вртића Колибри обезбедили су Електропривреда Србије и Градска општина Обреновац, а након изградње објекта биће услова за боравак око 200 малишана.  Представници Градске општине Обреновац и Града Београда обишли су радове на изградњи новог вртића у Баричу.

Деца из вртића ”Колибри” привремено су смештена у вртићу ”Ружица” у Белом Пољу.

–Према речима извођача овај објекат ће до краја лета бити под кровом, након чега следе завршни грађевински радови што значи да ће до краја године објекат бити у потпуности грађевински завршен. Поред тога чека нас и опремање самог објекта, што ћемо радити у сарадњи са Градом Београдом – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојвић.

Он је овом приликом нагласио да ће нови објекат, за разлику од некадашњег вртића Колибри, бити зидан и као такав дуго ће служити грађанима.

Средсва за изградњу новог објекта вртића ”Колибри” обезбеђена су пре неколико година.

– Важно је напоменути, да се велики део изградње овог објекта финансира из средстава ЕПС-а, а средства су опредељена још док је том компанијом управљао наш суграђанин и мој помоћник Милорад Грчић, на чему смо му неизмерно захвалани Обреновчани, Баричанци и ја. Део средстава за изградњу вртића долази из буџета Градске општине Обреновац – навео је Станојевић.

Изградњом вртића ”Колибри” створиће се већи смештајни капацитети у градским вртићима.

– Од 1. септембра одлуком Града Београда, предшколци на територији града Београда неће плаћати вртић. Када је реч о деци која иду у приватне вртиће, они ће само доплаћивати додатне услуге тих вртића, које су преко економске цене – нагласио је директор ПУ ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић.

Након изградње вртића ”Колибри”, у плану је уређење насеља Колонија у Баричу, како радови на улицама, тако и радови на уређењу фасада стамбених објеката у овом делу месне заједнице Барич.