За почетак јула заказани су грађевински радови на изградњи нове обреновачке пијаце. Првог викенда у јулу продавци на пијаци своје производе понудили су на старој локацији, док ће у недељи која следи опрема са пијаце бити премештена на некадашњу робну пијаци, где је изграђена нова надстрешница и где ће бити услова да, док се не заврше радови на изградњи нове пијаце, продавци пласирају своје производе. Представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа Милиан Марошанин обишли су продавце на пијаци.

Велики број продаваца са зелене пијаце, последњег радног викенда  на старој локацији, са собом су понели захвалнице за дугогодишњи рад и посвећеност.

– Овај дан је један од оних, који су у исто време тужни и радосни. Људи који овде раде, поједини и више од 20 година, забринути су како ће се пресељење на нову локацију одразити на њихов посао, што је потпуно нормално. Они су забринути, помало и тужни, али велики број људи је и срећан јер ће коначно нова пијаца бити у складу са условима 21. века. Нова пијаца, која ће бити изграђена у наредних годину и по дана биће по угледу на светске градске пијаце, имаће све што је потребно и све што је неопходно продавцима биће коначно и доступно – рекао је члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић.

Планирано је да зелена пијаца на новој локацији почне са радом уочи Петровдана.

– Продавци ће моћи своју робу да продају на простору иза бање, наиме на терену између улица Мајора Тепавца и Тамнавске. На овом простору продавци ће своје производе продавати 5-6 дана, након чега ће пијаца почети са радом на новој локацији сваког дана од априла до октобра од 7.00 до 19.00 сати, ако буде потребе и дуже, док ће у зимском периоду тезге бити отворене од 7.00 до 16.00 сати – рекао је директор Јавног комуналног предузећа Милан Марошанин.