Комисија за реализацију енергетске санације на територији градске општине Обреновац (у даљем тексту Комисија), образована Решењем Већа Градске општине Обреновац VII-02 бр.020-3/18 од 27.02.2023. године, а на основу члана 11. и 12. Правилника о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте по основу јавног позива за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, ЈП 1/22 VII-02 бр.020-3/63 од 14.04.2022. године и Јавног позива за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе за 2023. годину на територији ГО Обреновац расписаног Одлуком VII-02 бр.020-3/68 од 18.05.2023.године, доноси

 

ПРЕЛИМИНАРНУ РАНГ ЛИСТУ КРАЈЊИХ КОРИСНИКА У РЕАЛИЗАЦИЈИ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА НА ТЕРИТОРИЈИ ГО ОБРЕНОВАЦ ПУТЕМ УГРАДЊЕ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ ЗА СОПСТВЕНЕ ПОТРЕБЕ ЗА 2023. ГОДИНУ

 

I

Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе за 2023. годину на територији ГО Обреновац, објављен је на званичном сајту ГО Обреновац и огласној табли Управе ГО Обреновац дана 18.05.2023. године, а рок за доставу пријава је, након продужетка рока, био закључно са 15.06.2023. године.

Комисија је прегледала пристигле пријаве и након обраде пријава са документацијом утврдила на седници одржаној 20.06.2023. године, да је пристигло 9 пријава као и да су благовремене 8 пријава.

Комисија је на основу прегледа и разматрања, оцењивања и рангирања, извршила утврђивање Прелиминарне ранг листе крајњих корисника према броју бодова, а на основу критеријума за формирање ранг листе наведених у Јавном позиву:

 

Прелиминарна ранг листа крајњих корисника

Р. бр.
на ранг листи
Име и презиме Укупно бодова:
1 Драган Срећковић 87,5
2 Миленко Мацура 86
3 Даринка Ненадић 81
4 Мијодраг Станојевић 80
5 Бошко Филиповић 77,5
6 Мирослав Лазић 77,5
7 Миле Савић 76
8 Љиљана Ошљак 71
9 Милка Голубовић 51

 

II

 

Контрола пријава са документацијом, те вредновање приспелих пријава је извршено у складу са Правилником о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте по основу јавног позива за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, ЈП 1/22 и применом критеријума из одељка IX Јавног позива.

Ова Прелиминарна ранг листа крајњих корисника мера енергетске санације објавиће се на званичној интернет страници ГО Обреновац и на огласној табли Управе ГО Обреновац.

Комисија ће на основу Прелиминарне ранг листе извршити теренски обилазак ради увида у стање породичних кућа са наведене листе закључно са редним бројем подносиоца пријаве за којег су обезбеђена средства за субвенционисање. На основу записника сачињеног приликом теренског обиласка објеката кандидата који су испунили услове прописане Јавним позивом, утврдиће се Коначна листа крајњих корисника.

Учесници Јавног позива имају право увида у поднете пријаве и приложену документацију по утврђивању прелиминарне ранг листе и забраних крајњих корисника у року од три (3) дана од дана објављивања листе.

На Прелиминарну листу учесници Јавног позива могу изјавити приговор Комисији у року од осам (8) дана од дана њеног објављивања на огласној табли Управе Градске општине Обреновац и званичној интернет страници Градске општине Обреновац. Приговор се подноси на писарницу Управе ГО Обреновац.

 

У Обреновцу,

20.06.2023. године

ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ

Зоран Првуловић с.р.