У току су радови на реконструкцији топловодне мреже на територији општине Обреновац. Делови мреже топловода, на којима су установљени кварови у протеклој грејној сезони, у наредном периоду биће реконструисани и спрeмни за наредну сезону грејања.

На више локација у граду спроводе се радови на реконструкцији топловодне мреже и припреми система за наредну грејну сезону.

– Иза нас је грејна сезона у којој смо имали ситније кварове и управо лето користимо како бисмо припремили систем за следећу сезону и спремно дочекали зиму. У плану је да наредног лета започнемо обимније радове на реконструкцији топловода у делу Улице Вука Караџића, од старог Ц-маркета до Карађорђеве улице, како бисмо један од најстаријих делова топловодне мреже у граду припремили за будуће грејне сезоне. Реконструкцијом поменутог дела мреже топловода, обезбедићемо несметано функционисање топловодне мреже у централном делу општине – навео је Станојевић.

Директро Јавног комуналног предузећа Топловод Борис Ивковић истакао је, да се у протекле 4 године интензивно ради на бележењу свих хаварија током грејних сезона, као и свих недостатака примећених на мрежи топловода, како би систем био унапређен и као такав обезбедио сигурнију и ефикаснију испоруку топлотне енергије.

– Тополовод је овог лета на 5 великих градилишта. На магистрали 2 у току су радови на измени цеви, за пар недеља почеће радови у главној улици у Обреновцу, где ће се такође радити на измени цеви. Ове сезоне радови ће се изводити на мањим сегментима толоводне мреже, како би се што мање реметио живот у граду, а и како би радови били финснијски оптимални – рекао је Ивковић.

Он је нагласио да су у току и радови на топловодним подстаницама.