Радови на изградњи нове пијаце биће започети 3. јула ове године. Зелену пијацу обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима и директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

Радови на изградњи нове пијаце трајаће годину и по дана.

– Обреновачка зелена пијаца након много година одлази у заслужену пензију, почеће изградња нове савремене зелене пијаце, где ће наши суграђани моћи да врше своје набавке – рекао је Станојевић.

Након изградње нове пијаце, према речима Станојевића, биће измењен целокупни изглед централног дела градске општине.

– Обреновац заслужује да има једну савремену градску пијацу. Захваљујем свим нашим суграђанима који су веровали да ћемо доћи до реализације нашег плана о изградњи новог објекта пијаце. Изградњом нове пијаце, овај део града учинићемо функционалнијим – истакао је Станојевић.

Марошанин је нагласио да ће изградњом нове пијаце, Обреновчани добити нове услове за рад, али и куповину на пијаци.

– Градска општина Обреновац и Град Београд донели су одлуку да се на овом простору изгради нова пијаца, затворен тржни центар. Пијаца ће имати подземну гаражу, са 76 паркинг места – навео је Марошанин и додао да ће на новоизграђеној пијаци бити обезбеђене тезге на којима ће се продавати поврће и воће, али и млечни производи, риба и јаја.

Он је нагласио да ће новоизграђени објекат имати 30 локала.

Надлежни су замолили грађане за стрпљење током радова који ће се од јула изводити у делу града, где се налазила стара пијаца.