Изложба под називом ”У бојама Бразила” отворена је у Галерији Спортско-културног центра ”Обреновац”.  Дела уметника Фабиа Блека Лињареса обреновачка публика моћи ће да погледа у оквиру програма посвећеног бразилској култури. Свечаном отварању изложбе присуствовао је амбасадор Бразила Жозе Маура де Фонсека Коста Куто.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић на отварању изложбе нагласио је, да је Бразил истарајао у настојању да очува сопствену традицију и културу.

Сарадња са Бразилом наставак је културне размене започете 2012. године.

Уредница културног програма размене са Бразилом Биљана Радојевић нагласила је, да уметник Фабио Блек Лињарес путује по свету, те је био и гост многих европских земаља.

Амбасадор Бразила Жозе Маура де Фонсека Коста Куто истакао је боје као нешто што повезује Србију и Бразил.

– Амбасада стално тражи начине да споји српско и бразилско друштво. Ова изложба је управо оно што смо тражили, заједничке тачке су боје, музика и уметност – рекао је Жозе Маура де Фонсека Коста Куто.

Тема Дечијег ликовног пролећа, ове године била је ”У бојама Бразила”, па је ова изложба била прилика да се неки од радова изложе, а како истичу из Галерије Спортско-културног центра ”Обреновац” план је да се 19. јуна ове године организује изложба дечијих радова, када ће бити изабрани и најбољи радови настали на Дечијем ликовном пролећу.