Авантура парк у Забрану данас је почео са радом, а у наредних неколико дана, чим то временски услови дозволе, почеће изградња тјубинг стазе, терена за мини голф и трамболине, чиме ће се садржај парка додатно обогатити.Тим поводом представници Градске општине Обреновац у друштву подсекретарке Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда обишли су обреновачки Забран.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је саопштио да је циљ након завршетка радова у Авантура парку додатна промоција самог излетишта Забран и општине Обреновац.

– У плану имамо и организовање фестивала баш на овом месту за најмлађе и љубитеље природе. Управо изградњом додатних садржаја које ћемо имати у току ове летње сезоне ми ћемо употпунити овај простор и сврстати се на туристичкој мапи излетишта где ће посетиоци имати пун угођај – навео је Станојевић.

Мирослав Чучковић, градски менаџер је изјавио да су распоређена средства за заштиту свих 47 заштићених природних добара на територији града Београда.

– Ми смо определили средства за Забран баш онако како су деца желела, са додатним садржајима како би овај Авантура парк био пре свега атрактиван за све оне који желе у њему да бораве. Један мини голф терен са оријентирингом, тјубинг стаза и једна велика трамболина за најмлађе од 3 до 7 година биће додатни садржај овог Авантура парка и желим свим гостима да уживају у природи Обреновца – закључио је Чучковић.

Проф. др Јасмина Маџгаљ, подсекретар у Градском секретаријату за заштиту животне средине је истакла да општина Обреновац има изузетне услове за развој еко туризма и додала да је за овај пројекат добијена дозвола од Завода за заштиту природе.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту животне средине је рекао да се радови и постављање додатне опреме у Авантура парку очекују чим временски услови то дозволе.