Канцеларија за младе уз подршку Градске општине Обреновац за ученике осмог разреда свих основних школа на територији општине организује бесплатне часове припремне наставе за упис у средњу школу. Припремна настава из српског језика и математике организоваће се до 20. јуна, а све у циљу да се матуранти што боље припреме за полагање испита за упис у средњу школу. Будуће средњошколце у ОШ “Дражевац”, који се увелико припремају за испит, посетили су представници Градске општине Обреновац.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац  се обратио ученицима, указао им на бенефите овог програма и пожелео им много успеха на пријемном испиту.

Борис Богдановски, начелник Одељења за информисање и бригу о младима је подсетио да се бесплатна припремна настава за основце организује неколико година уназад.

– Оно што је битно је да је Градска општина Обреновац увек ту за своје основце и средњошколце, ове године организујемо 14. припремних часова како би помогли нашим ученицима да се што боље припреме за завршни испит, а самим тим и да упишу жељене школе. Припремну наставу организујемо из српског језика и математике – рекао је Богдановски.

– Такође, оно што се показало је да ови припремни часови које Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе организују доприносе нашим ученицима и сваке године су све бољи резултати на завршном испиту на територији општине Обреновац – навео је Богдановски.

Гордана Вујачић, директорка Основне школе ”Дражевац” је изјавила да додатни часови из српског језика и математике доста значе и олакшавају рад ученицима у припреми за полагање пријемног испита.