Девети ревијални куп „Српски ратник“ окупио је 14 екипа спортских риболоваца који су се на каналу Линцура такмичили у пецању на пловак. Такмичење су организовали Удружење ратних војних инвалида, Удружење бораца и Градска општина Обреновац.

Игор Вјетровић, Комисија за спорт Градске општине Обреновац је рекао да је циљ оваквих манифестација међусобно дружење учесника.

– Циљ је да се сви ови људи после такмичења међусобно упознају, размене своја искуства и друже. Веома битно је и да смо сви заједно подржали иницијативу бораца данас, они годинама уназад праве овакве манифестације не само за чланове већ и за све грађане Обреновца – навео је Вјетровић.

Влада Стакић, председник Удружења ратних војних инвалида Обреновац је рекао да је учешће у овом такмичењу узело 14 екипа.

– Традиционално пецамо на пловак са по три такмичара у екипи, оно што је најбитније поред такмичења је дружење, да се борци са својим породицама окупе и да се рекреативно бавимо овим спортом – поручио је Стакић.

Жељко Васиљевић, председник Удружења ратних војних инвалида Србије је изјавио да велики број удружења бораца прави оваква такмичења и посебно похвалио удружење из Обреновца на организацији.