Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић обишао је завршне радове на реконструкцији улице у Сенића крају у МЗ Јасенак. Радове изводи ЈП “Путеви Београда” у сарадњи са Градском општином Обреновац. У наредном периоду планиран је наставак реконструкције Немањине улице у Обреновцу – фаза II, као и почетак радова у Малој Моштаници, Бровићу и Баричу.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да се на територији месне заједнице Јасенак налази важна путна инфраструктура.

– Месна заједница Јасенак као једна од рубних месних заједница наше општине која се наслања на општину Барајево са својом путном инфраструктуром чини једну од битних саобраћајних чворишта за нашу општину. Нарочито ако узмемо у обзир да баш овај пут који реконструишемо може бити алтернатива за излазак на Ибарску магистралу или долазак до самог Барајева, говори о томе зашто радимо реконструкцију баш ове улице – рекао је Станојевић и додао да у овом делу месне заједнице Јасенак живи много мештана који свакодневно користе овај путни правац.

– Оно што се такође дешава је и друга фаза реконструкције Немањине улице која је главни путни коридор ка термоелектрани ”Никола Тесла А”. Наставићемо током читаве године да спроводимо наш план реконструкције ових битних саобраћајница које живот значе не само села у којима се налазе већ за читаву општину – поручио је Станојевић.

Душан Радосављевић, заменик председника месне заједнице Јасенак је изјавио да пут у Сенића крају много значи мештанима и захвалио се председнику Градске општине Обреновац и надлежним јавним предузећима.