Захваљујући Градској општини Обреновац, обреновачки пољопривредници и ове године посетили су Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Општина Обреновац за пољопривреднике који су исказали интересовање за посету овој манифестацији, организовала је бесплатан превоз, а цена групне карте за посету сајму износила је 500,00 динара.

Обреновачки пољопривредници нису се представљали на овогодишњем сајму, али су имали прилику да виде најмодернију механизацију и опрему, као и различите домаће животиње и органску храну.

Сајам пољопривреде у Новом Саду ове године обележио је век постојања.

– Градска општина Обреновац већ годинама уназад организује посету Сајму пољопривреде у Новом Саду. Увек је то четвртак, дан који је посвећен сточарима и управо дан који наше пољопривреднике највише интересује – рекла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Она је додала да је интересовање за посету сајму и ове године исказао велики број пољопривредника, који се баве најразличитијим врстама пољопривредне производње.

–  Наши пољопривредници који се баве сточарском производњом ове године нису се представили на Међународном пољопривредном сајму. Овим путем позивам наше младе пољопривреднике да узму учешће у конкурсима Града Београда и да обнове свој сточни фонд како би унапредили производњу – навела је Мушкиња.

Пољопривредни произвођачи овом приликом захвалили су Градској општини Обреновац, која им је омогућила групну посету Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, једном од најважнијих догађаја у области аграра.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац подсетили су пољопривреднике да је предвиђен рок за пријаву за субвенције продужен.

– Они који до сада нису успели да обаве регистрацију, односно обнову газдинства или да поднесу захтев за подстицај, могу то учинити у наредним данима – рекла је Мушкиња.