Данас су предшколци и ученици нижих разреда основних школа на квизу ”Пажљивкова смотра” проверили своја знања из области саобраћаја. Обреновац је био домаћин овог едукативног квиза који организује Комисија за безбедност саобраћаја општине Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а поред ученика основних школа са територије општине Обреновац, учешће на овом такмичењу узели су и ученици школа из општина Земун и Мионица.

Из Агенције за безбденост саобраћаја наглашавају да је основни циљ оваквих такмичењa управо, да деца науче основна правила која ће им помоћи да безбедно учествују у саобраћају.

– Из године у годину тражимо нове начине како деци да приближимо тему безбедности у саобраћају, а смотру смо препознали као веома корисну за предшколски узраст и узраст првог и другог разреда – рекао је Филип Живковић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Унапређење безбедности свих учесника у саобраћају један је од приоритета у раду општинске Комисије за безбеднсот у саобраћају.

– Свакодневно имамо потребу да најмлађима предочимо како треба да се понашају у саобраћају, да би били безбедни. Ово је само још једна у низу провере знања наших најмлађих о саобраћајним правилима, будући да смо у протеклом периоду имали велики број сличних квизова и такмичења. Сваког месеца потребно је да једну, ако не и више акција посветимо нашим најмлађима, како бисмо развијали свест о значају безбедног учествовања у саобраћају – навео је председник Комсије за саобраћај општине Обреновац Иван Стојић.

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац и надаље бавиће се најмлађим учесницима у саобраћају, односно њиховом безбедношћу у саобраћају.

– Стални конкурс за доделу бесплатних ауто седишта је потреба коју смо приметили у интеракцији са родитељима. Наиме, са једне стране овим конкурсом обезбедићемо безбедније учешће најмлађих у саобраћају, али и финансијски подржати родитеље који би морали издвојити одређена финансијска средства за куповину дечијих ауто седишта  – рекао је Стојић.