У насељу Ројковац, у градском делу опшштине Обреновац, постављене су шаховске табле. На захтев грађана, љубитеља шаха Градска општина Обреновац, у сарадњи са Јавним комуналним предузећем и Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине, обезбедила је нове шаховске столове за суграђане који ће своје слободно време моћи од сада да проведу на посебан начин. Данас је грађане насеља Ројковац посетио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Станојевић је овом приликом нагласио да ће нове шаховске табле омогућити љубитељима шаха, да се забаве али и да додатно развију вештине и знања у игри.

– Једно од најлепших насеља наше општине Ројковац, на молбу наших суграђана добило је 2 нове шаховске табле на којима ће грађани из овог дела Обреновца, али и сви они који воле шах, моћи да се друже на овом месту, играју шах и покажу своја знања – рекао је Станојевић.

Он је исткао да ће 2 нова шаховска стола унасељу Ројковац бити место сусрета генерација, старијих суграђана, који радо проводе време играјући шах, али и оних млађих Обреновчана који такође воле ову игру и који ће имати прилику да додатно усавршавају своје вештине и знања уз игру са искуснијим шахистима.