Рукометаши рукометног клуба”Раднички” обезбедили су место у Супер ” Б” лиги победом над гостујућом екипом из Лазаревца.

Утакмица одиграна у спортској хали  Спортско-културног центра ”Обреновац” завршена је резултатом 34:21.

– Чекали смо Супер ”Б” лигу већ годинама. Ја сам овде од прошле сезоне, али знам колико су дуго играчи чекали овај успех. Донели смо велику радост екипи, али надам се и целом Обреновцу. Екипа је коректна, има доста квалитета, само је потребно да појачамо број тренинга, јер за Супер ”Б” лигу мора много више да се ради, да се тренира, а сигурно је да ћемо довести још појачања, како би смо обезбедили конкурентност у тој лиги – навео је тренер рукометног клуба ”Раднички” Срђан Контић.

Капитен РК ”Раднички” Зоран Басара нагласио је да јепехар жељно ишчекиван.

– Било је тешких сезона за наш клуб, мислим да је било време да освојимо и донесемо у Обреновац Супер ”Б” лигу, јер овај град то заслужује. Такође, захвалио бих публици која нас је целе сезоне бодрила, подршка нам је значила – поручио је Басара.

Аљоша Дамјановић понео је титулу најбољег играча утакмице.

Рукомет у Обреновцу има дугу историју, али и изузетне резултате које је доносио рукометни клуб ”Раднички”

– У име Комисије за спорт и у своје лично име, честитао бих играчима РК ”Раднички” на постигнутом успеху, пласману у виши ранг и освојеном пехару. Нећу бити скроман, ако кажем да очекујемо да у Супер ”Б” лиги РК ”Раднички” буде на самом врху табеле – навео је члан Комисије за спорт општине Обреновац Игор Вјетровић.

Он је нагласио, да ће Комсисија задужена за спорт кроз реализацију програма Градске општине Обреновац и даље наставити са пружањем подршке развоју спорта на територији општине Обреновац.