Овогодишњи меморијални турнир у шаху ”Драган Тришић” отворио је амасадор Републике Кубе др Лејде Родригез Хернандез. Турнир су посетили представници Градске општине Обреновац.

Хернандез је нагласио’, да је покретач шаховског клуба ” Хосе Раул Капабланка” Драган Тришић био велики пријатељ Кубе.

– Поред тога што знају да играју шах, ова деца су упозната са историјом Кубе и животом Хосе Раула Капабланке, који је био светски шампион. Срећан сам што сам овде и што имам прилику да уживам у турниру и у разговору са људима – навео је Хернандез.

Горан Шеховић испред шаховског клуба ”Хосе Раул Капабланка” нагласио је да се организатори труде да сваке године кроз меморијални турнир укажу на велико дело шаховског ентузијасте, промотера и љубитеља шаха Драгана Тришића.

– Деца уживају у шаховској игри, која се кроз време није много променила. Можемо рећи, да је шаховска игра најинтерасантнија игра на свету, јер је као живот, развија логику, прецизност, систематичност, проверљивост, маштовитост, иницира проналажење стратегије, плана, па сам стога задовољан што велики број деце из Обреновца игра шах – поручио је Шеховић.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да је шаховски клуб у Обреновцу основан 2009. године и то захваљујући ентузијазму Драгана Тришића.

– По оснивању клуба, почиње интензиван рад дечијег шаховског клуба, који до данашњег дана расте. Овај клуб се кроз време промовише, децу учи правим вредностима, размишљању, дружењу. Мотивисани смо да будемо уз шаховски клуб, да им помогнемо нашим програмима, како би могли да опстану и даље напредују, узимајући учешће у свим такмичарским активностима како на нивоу града, тако и на нивоу Републике Србије – рекао је Станковић.