На само километар од строгог центра града до јуче се налазила дивља депонија. Простор од преко десет хектара био је прекривен отпадом,а  радови на уклањању ове депоније су данас завршени.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас овај простор и констатовао да овај проблем постоји већ две деценије. Ова депонија се константо чистила, али несавесним понашањем појединаца овај проблем није решен до краја.

– Ми живимо у општини која је прелепа, са уређеним центром и лепим селима, и две реке које красе наш град. Али имамо ту несрећу да наши суграђани не поштују закон и не одвозе свој комунали отпад на нашу званичну депонију, него праве овакве дивље депоније. Ми ћемо овај проблем решити тако што ће ово подручје бити ограђено и више овде никада неће бити дивља депонија – рекао је Чучковић.

Овај простор ће по речима Александра Богићевића, члана Већа ГО Обреновац, бити под видео надзором и свако ко прекрши закон биће санкционисан.

– Комунална инспекција ће редовно обилазити овај терен да би спречили бахате појединце да бацају смеће у овом делу града. Казне се крећу од 5 000 до 50 000 динара и овим поводом апелујем на грађане да се суздрже од бацања, јер ће сигурно бити санкционисани они који то учине – изјавио је Богићевић.

На овом простору по речима Чедомира Симића, становника овог дела Звечке, раније су биле њиве и ливаде на којима се играо фудбал и становништво бавило повртарством.

– Двадесет година ми живимо на сметлишту. Покушавали смо на разне начине да решимо овај проблем, преко општине, притиском на људе који су бацали смеће и нисмо успевали. После разговора са председником општине Чучковићем написан је допис и проблем је решен. Ја се само надам да ће овај простор остати овакав какав јесте после рашчишћавања и молим све оне који су до сада бацали смеће да то не чине – рекао је Симић.

Радови на рашчишћавању терена трајали су два дана, а видеонадзор ће бити постављен у року од две недеље.

{youtube}92xbBjqm-Nw{/youtube}