Црвени крст Обреновац организовао је општинско такмичење у пружању прве помоћи. На 9 полигона приказане су реалне ситуације и начини на које би требало одреаговати и пружити помоћ.

Екипа Црвеног крста Обреновац победник је такмичења и представљаће Обреновац на такмичењу које ће се одржати 10. јуна у Београду.

– Поред екипе Црвеног крста Обреновац која је узела учешће на овом такмичењу, учесници су биле и три екипе из Пољопривредно-хемијске школе, две екипе из Гимназије, једна екипа из Црвеног крста Вождовац и Одред извиђача ”Звездан Недељковић” – рекла је секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић.

Право на учешће на овом такмичењу имали су сви средњошколци, као и грађани од 16 до 30 година старости.

Волонтери из Црвеног крста Земун и Чукарица помогли су организацију такмичења, а подршку догађају пружиле су многобројне организације, као и локална самоуправа.

– Поред Црвеног крста, данас су са нама и Агенција за безбедност саобраћаја, председник Комисије за безбеднсот саобраћаја општине Обреновац Иван Стојић, Одељење за информисање и бригу о младима општине Обреновац и представници Одреда извиђача ”Звездан Недељковић – навела је Сокић.