Писац Бранко Стевановић посетио је ученике нижих разреда Основне школе ”Посавски партизани”. Овај књижевни сусрет организован је у сарадњи са Библиотеком ”Влада Аксентијевић”.

Приче и песме Бранка Стевановића налазе се у уџбеницима, а јуче су ученици Основне школе ”Посавски партизани” били у прилици да упознају овог писца и да у разговору са њим проведу један школски час.

– Ово је посебно место на које ја јако волим да долазим, зато што сам од свих обреновачких школа, највише са њима сарађивао – рекао је Стевановић.

Директор Библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина нагласио је да је овај књижевни сусрет управо један вид изузетне сарадње библиотеке и школа са територије општине Обреновац.

–   У последњих месец дана, ово је трећи књижевни сусрет са децом Обреновца. Два пута овакав догађај организован је у новој згради Библиотеке ”Влада Аксентијевић”, а овога пута одлучили смо да писац Бранко Стевановић дође у школу и састане се са децом – рекао је Љуштина.

Он је овом приликом поручио да ће Библиотека ”Влада Аксентијевић” и у будућем периоду настојати да помогне организацију оваквих догађаја, како за ученике нижих разреда, тако и за ученике виших разреда основне школе.

– Деца су нам сјајна, а то је показала и наша гошћа Јасминка Петровић, када је подстакла децу, која су се феноменално показала на поменутом књижевном сусрету, што говори у прилог чињеници, да деци само треба пружити шансу да уче и да поажу своја знања и вештине. Управо овакви догађаји начин су да деца покажу оно што су научила – навео је Љуштина.