Данас су потписани уговори са крајњим корисницима о спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова, уградњом нове столарије. Наиме, 126 грађана са територије општине Обреновац, након аплицирања на објављени јавни позив Градске општине Обреновац, имаће прилику да на својим стамбеним објектима уз финансијску подршку Градске општине Обреновац и Владе Републике Србије, уграде нову столарију.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић посебно је истакао значај уштеде енергије, али и постизањe естетски лепшег изгледа стамбених објеката уградњом нове столарије.

– За спровођење овог конкурса, Градска општина Обреновац и Влада Републике Србије  издвојили су 20 милиона динара и на тај начин помогли грађанима да замене столарију на својим домовима – рекао је Станојевић.

Спровођењем овог пројекта, како наглашава Станојевић, енергетска ефикасност на територији општине Обреновац подићи ће се на виши ниво.

– Ради се о пионирском пројекту у Обреновцу и истакао бих да је велико интересовање грађана за овај вид подршке. Прошле године, актуелан је био конкурс за суфинансирање уградње соларних панела и могу рећи да је овај Јавни позив нашим суграђанима био посебно интересантан. Међутим, већ ове године, током лета, биће објављен још један конкурс који се односи на суфинансирање уградње соларних панела. Очекујем да ће велики број грађана узети учешће у реализацији поменутог пројекта – објаснио је Станојевић.