Данас су уручене награде најбољим студентима са територије градске општине Обреновац. На Конкурсу општине Обреновац, 50 студента добило је награду у износу од 72.000,00 динара. Награде студентима, уручили су председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, помоћник председника општине Драган Блажић и начелник Одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.

Студенти који су по Конкурсу добили новчану награду, имају просечне оцене изнад 8,5.

Они су овом приликом захвалили Градској општини Обреновац на урученим наградама и истакли, да су исте између осталог и мотивација за даље учење и професионално напредовање.

Станојевић је нагласио да радо разговара са студентима о њиховим даљим плановима везаним за каријеру и усавршавање.

– Студенти који су данас преузели своје заслужене студентске награде су будућност Обреновца. Данас смо имали прилику да са њима поразговарамо о њиховим плановима за будућност, о томе како виде своју каријеру – навео је Станојевић.

Он је истакао да општина кроз овакав вид подршке студентима, настоји да студенте из Обреновца додатно мотивише и неким делом олакша студирање.

– 50 најбољих добило је стипендије, међутим они који нису успели да остваре право на студентску награду, имаће могућност и ове године да отпутују на бесплатно летовање, а то је и начин да дођемо до свих студената који конкуришу за наше награде, који показују добре резултате, да им на неки начин захвалимо, али и да их наградимо за резултате које постижу. Они су будућност и сво то знање и искуство које стичу и које ће даље стицати, треба да остане овде, да заједно развијамо Обреновац, а и целу државу – рекао је Станојевић.