У току је извођење радова на асфалтирању улице на територији месне заједнице Стублине. Путна деоница у Мојсиловића крају, која спаја Стублине и Трстеницу добиће нови асфалт. Завршне радове на реконструкцији улице у Стублинама обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Овај путни правац од великог је значаја за грађане овог дела општине Обреновац, будући да истом саобраћају и аутобуси.

– Нови асфалт посебно значи за раднички аутобус Меита који превози путнике и који саобраћа на сваких 45 минута – рекао је одборник у Скупштини Градске општине Обреновац Дане Живановић.

Заменик председника Савета месне заједнице Стублине Срђан Грчић нагласио је, да је ова улица правац који користе мештани села Трстеница и Стублине, те да ће реконструкција путне инфраструктуре у овом делу општине пољопривредним произвођачима олакшати свкодневно функционисање.

Станојевић је овом приликом подсетио да су широм градске општине Обреновац у току радови на реконструкцији путне инфраструктуре.

– Почели су радови на реконструкцији Немањине улице, која је један од главних путних праваца када је у питању градски део општине Обреновац, посебно ако узмемо у обзир да је то главни пут од Термоелектране А, а самим тим и веза са суседном општином Сурчин, па је и важност овог путног правца велика – навео је Станојевић.

Грађевински радови на асфалтирању у оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће”, настављају се и у другим деловима општине.

– Наставићемо радове у брдском делу општине, у Јасенку ће бити реконстриисани путеви и оно што смо обећали нашим суграђанима из Јасенка, испунићемо, омогућићемо да се и у том делу општине несметано одвија саобраћај, посебно аутобуски. Улице које планирамо асфалтирати важни су путни правци за аутобусе – рекао је Станојевић.

Он је такође подсетио да су од почетка године асфалтирани путеви на територијама месних заједница Орашац, Кртинска, Конатице, те да ће ускоро бити завршени радови на изградњи деонице која спаја месне заједнице Пољане и Конатице.