Градска општина Обреновац је у сарадњи са ЈКП “Топловод” обновила фасаду на згради у улици Вука Караџића бр. 103 .

Према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића радови су завршени пре рока, али не на уштрб квалитета изведених радова који је на високом нивоу.

– Нема стајања са пројектима, свако насеље  и сваки објекат биће обухваћени и третирани у наредне четири године. Оно што захтевамо је да се скупштине станара организују. Оне које немају печат и број жиро рачуна, да то формално правно заокруже. То је предуслов да ми као општина њима помогнемо. Има неколико пројеката сличних овом чија ће реализација почети у најскорије време на радост свих грађана Обреновца – рекао је Чучковић.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић није крио одушевљење новим изгледом зграде која је по његовим речима постала украс овог дела града.

– Поред енергетске ефикасности која је и јесте основни циљ овог пилот пројекта сам изглед фасаде је нешто што прво упада у очи. Ми ћемо сада почети са релевантним снимањем објекта и израчунавањем колика је тачна уштеда енергије. Ја се надам да ћемо када будемо завршили са обновом свих старих зграда у Обреновцу добити неких десет процената више енергије која ће бити усмерена ка онима који тренутно немају грејање – рекао је Ивковић.

Надлежни су упутили апел да се нови изглед зграда не уништава графитима.

{youtube}tQDkfATifB8{/youtube}